Trevliga människor

Idag var jag och fika med Matilda. Vi åkte till Båstad för att fika på Contan, men när det var stängt åkte vi vidare till Boarp istället. Contan är bäst, men det var OK i Boarp. Sällskapet var i alla fall bra =)
Sen åkte jag och lämnade av Matilda hemma, eftersom hon skulle jobba, och jag åkte vidare till Ängelholm. Där köpte jag blommor till Hazienda, schampo & balsam och lite smink. Jag gick också runt på stan och letade efter något att ha på mig i morgon, men jag hittade inget... Det får bli något gammalt som hänger i garderoben istället.
Nu ska jag och mitt nya linne till premiären av Hazienda. Malin, mamma och Oscar följer också med.
Jag träffade en massa trevliga människor på stan idag! När jag parkerade under Åhléns var det en tjej som kom fram mid sin parkeringslapp och gav den till mig eftersom hon skulle åka och hade lagt i för två timmar till. Jag blev så klart jätteglad. Gratis parkering! Sen när jag gick runt i olika butiker så var alla där också väldigt trevliga och hjälpsamma. Ängelholm är en snäll stad, och det gjorde min dag =)

Me and my mates!

Idag är det torsdag och det innebär sista jobbdagen för mig! Det är så skönt att bara jobba fyra dagar i veckan, helgen blir så mycket bättre! I morgon är det premiär för Hazienda. Det blir gratis mat och dricka mellan 13 och 17 och sen på kvällen ska vi dit och käka middag. På lördag blir det utgång i Hbg med Matilda och Malin. Jag har längtat och längtat efter att gå ut och dansa och snart smäller det.
Just nu hänger jag med mina tre tigrar. Jag ska till jobbet snart men tänkte först umgås lite med mina bästa polare.

Om man väntar på något gott...

Här kommer lite bilder som borde lagt upp för länge, länge sedan! Enjoy ;)

Firefighters in action!

En ny vecka har börjat och en dag har redan försvunnit. Igår jobbade jag, det var mycket att göra. men jag har hellre mycket att göra än ingenting.
I helgen grillade vi hos Emma i fredags, det var mycket trevligt. I lördags jobbade jag, det var också ganska trevligt Det var en massa snygga killar för en gångs skull som var och käkade. Bland annat ett gäng brandmän som fick rädda en svimmandes man vid poolen. Vi love action! Tack och lov så var det ok med mannen som svimmade. Han fick dock åka med ambulansen med in till sjukhuset, typiskt när man är borta på en weekendsemester.
I söndags var jag, MALIN, som är hemma från sin lååånga resa, Frida och Matilda i Ängelholm och fikade. Det var väldigt trevligt! Senare på dagen kollade vi på Ängelholm som i slutminuterna förlorade segern med ett bakåtmål. Det var i alla fall en väldigt trevlig dag!

BBQ

Ikväll blir det året första BBQ. Vi ska vara hemma hos Emma och "chillgrilla". Det är skönt att bara ta det lugnt ibland. Just nu orkar jag inte med att göra något mer. Lite bilder från idag:

Min nya bustier.

Kan inte den här veckan bara ta slut?

Ibland går tiden för fort och ibland går den för långsamt. Innan gick den för snabbt, nu går den för långsamt. Den här veckan jobbar jag extra på hotellet, fast jag egentligen inte hade orkat det. Både fredag och lördag ska jag vara där och slava. Jag hade helst varit hemma och inte gjort någonting. Resten av veckan jobbar jag som vanligt på Nolato. Jag hade helst inte varit där heller. Just nu är min säng mer lockande än allt annat. Men vad måste man inte göra för att få lite pengar på kontot och erfarenheter i sitt CV.
Hif vann igår. Ännu en skön vinst av serieledarna! Ängelholm vann också igår och nu toppar de också tabellen.
Idag ska jag inte lämna min säng förrän jag ska till jobbet. Jag orkar inte.

God natt

Egentligen orkar jag inte skriva ett inlägg, jag ska sova snart. Men jag måste bara berätta lite om utgången igår. Det var jag, Matilda och Astrid som intog Hbg igår. Vi började på Stinsen, drog vidare till Utposten och avslutade kvällen på Tivoli. Det var lyckat! Vi var hemma i Torekov klockan sju i morse fortfarande väldigt onykter och väldigt, väldigt trött. Jag sov bara fem timmar i morse så det är därför jag ska lägga mig nu. Jag ska först kolla på filmen The Wrestler, men vi får se om jag orkar kolla på hela, jag ska upp ganska tidigt i morgon. God natt!

Vinden har vänt

Jag är nyss hemkommen från en skön vårpromenad. Jag gick den rundan jag brukade springa förra sommaren. Den är på 5 km så det är ganska lagom att gå en dag som denna. Jag mötte nästa inga bilar eller människor. Bara kor och deras nyfödda kalvar. De var hur gulliga som helst! Jag plockade också vitsippor på beställning av mamma. Det var så fint när de gungade fram och tillbaka i gräset men nu står de fint och stilla i en vas på vårt bord. Det enda jobbiga var att det blåste något förfärligt. Vart jag än gick och vilken riktning jag än vände mig så blåste det lite förbannat mycket. Jag får väldigt ont i mina öron när det blåser så efter halva promenaden värkte mina öron. Det var inte så trevligt. Men jag konstaterade att för första gången så får jag troligtvis medvind när jag ska till jobbet. Jag har alltid haft motvind när jag cyklat, men bara därför så vänder säkert vinden lagom till när jag ska till jobbet.
Nu är det snart helg!

Radiosporten

Som ni säkert vet jobbar jag kväll och eftermiddag, måndag till torsdag. Det jag har att underhålla mig med är radio. Jag lyssnar konstant på radio för att fördriva tiden som annars kan gå ganska långsamt om jag inte har mycket att göra. Fram tills sju lyssnar jag på P3. De har jättemånga bra, utbildande och roliga program, och de spelar bra musik. Men när klockan slår sju noll tre byter jag snabbt till P4 där radiosporten sänds. För några månader sedan var det bara OS. Efter det var det hockey. Och nu är det fotboll som gäller. Sport är roligt att lyssna på på radio. Kommentatorerna är otroligt duktiga och kunnande. De gör matchen levande fast att jag inte ser vad som händer.
Jag hoppas nu att fotbollssäsongen blir lika underhållande som OS och hockeyn var. Men om matcherna inte är underhållande så gör kommentatorerna att de underhåller mig i alla fall. Tack för att ni förgyller några timmar av mitt annars så långa arbetspass!

Glee

Mitt favoritprogram har börjat sändas igen. GLEE är tillbaka med en andra säsong. Jippi! Älskar det programmet!

Stroleken har betydelse!

I går hörde jag en väldigt intressant sak på radio-nyheterna. Långa personer är smartare än korta.
En undersökning hade gjorts och mycket riktigt så fick långa personer högre lön. Detta visste jag sedan innan, men nu har de sett ett samband mellan längd och hur smart man är. Detta gjorde mig mäkta nöjd och jag gick och smoglog varje gång jag hörde nyheten, alltså en gång i timman. Med mina 180 centimeter kommer jag att bli snuskigt rik ;)

Off to work!

Tjolahopp! Efter en ganska snabb visit i Ängelholm åker jag vidare till jobbet. Suck! När ska jag någonsin få tid till att göra allt jag vill och måste göra??? I morgon får det bli ett riktigt hårt pass på gymmet!
Tjing tjong långkalsong!

Girltalk

Jag kan inte förstå att jag redan är uppe såhär tidigt... Jag somnade vid halv två och nu är jag uppe, halv nio. Anledningen till att jag gick upp är ju att jag ska käka frulle med Matilda klockan nio. Men jag klagar inte, det kommer att bli jättemysigt! Jag behöver lite gilrtalk!
Matilda där hon trivs bäst, mellan två söta killar ;)

Facebook

Ni måste kolla på den här videon. Det är något med Julian Smiths sätt att prata och gestikulera som får mig att gapskratta. Jag kan också hålla med honom på vissa punkter.
25 things I hate about Facebook

Sunshine

I morgon ska jag äta frukost med Matilda på Torekov Hotell. Vi hade tänkt att fika i Ängelholm, men eftersom Matilda måste plugga matte så bestämde vi oss för en snabb frukost istället. Det ska bli gott med hotellfrukost!
Nu ska jag till jobbet. Hade tänkt cykla idag eftersom det är så fint väder. Det är också skönt att komma ut i friska luften innan jag ska vara instängd i en fabrik i nio timmar.
Ha en bra dag!

Det krävs ett under

Jag är helt tom idag, vad ska jag skriva? Jag var på gymmet precis. Det gick faktiskt väldigt bra. Jag antar att det går bättre när man är arg och ledsen. Jag sprang i alla fall 3,5 km och gjorde armhävningar, situps och tränade armarna.
Min syster Paulina och hennes pojkvän Vidar kom hem till Torekov i går kväll. Jag skulle jobbat till tolv, men jag fick sluta tidigare för jag inte mådde så bra. Det var trevligt att ha träffa dom igen, det var ett tag sedan. När man går igenom svåra saker är det skönt att ha familjen nära sig. Man måste hålla ihop och stötta varandra.
Nu måste jag städa mitt rum, det ser ut som hela havet stormar!

Rätt svar

Självklart var det Frida som var min kompis den här veckan. Det var kanske lite för enkelt. Nästa vecka får det bli svårare, vi får se vem som klurar ut det då. Den här veckan klarade Sara, någon anonym och personen i fråga vem det handlade om. Bra jobbat!
Fridas blogg hittar ni här!

Vad händer med mig?

Jag brukade vara väldigt skärpt. Jag har alltid haft lätt för skolan och mitt minne har varit ett av mina starkaste vapen. Men på senare tid så har jag haft väldigt svårt för att komma ihåg vissa saker. Först och främst är det namn jag glömmer bort. Jag kan prata om en människa i några minuter, men tre sekunder efteråt har jag glömt bort dennes namn. Det har hänt ett antal gånger nu, fråga Frida och Matilda.
En anna sak som händer ibland är att jag förvirrar mig själv. Jag kan ställa en fråga till någon, men sen när svaret kommer är jag ovetande om att ställt frågan.
Det här gör mig lite rädd. Jag har aldrig haft problem med att glömma saker, men nu har jag problem med att komma ihåg saker. Vad är det som händer med mig? Jag tycker inte om att vara glömsk. Jag gillar att ha koll på läget, och just nu har jag inte det...
Jag ska börja plugga till hösten, och det här gör mig en gnutta orolig. Kommer jag att bli lite skärpt som jag var innan eller är det här den nya Nicolina?
Ludvig och jag!

Gissa kompisen!

En gång i veckan kommer jag att beskriva en kompis till mig och er uppgift blir att lista ut vem den kompisen är. Jag börjar ganska enkelt så skäm inte ut er nu!

 

Jag har en kompis som är lite roligare än normalmänniskan om jag får bestämma. Utan att ens anstränga sig klämmer hon ut roliga kommentarer en efter en och hon levererar skämt som på ett löpande band.  Hon är en riktig teaterapa och gör en grym imitation på Grynet, Carolina Gynning, m.fl. Att festa vet hon också hur man gör, ibland lite för bra. När Mintu finns med i bilden har det en tendens att gå snett. Men när det går snett så brukar hon klara av situationen genom att trilla i backen så alla får sig ett gott skratt. Att rädda pinsamma situationer har dock inte alltid varit hennes starka sida. När hon var yngre var hon ganska klantig och när hon en gång kom springandes över fotbollsplanen när killarna i vår ålder tränade så trillade hon handlöst mitt framför dem och då hade hon faktiskt inget skämt att rädda situationen med. Röd blev hon i ansiktet och gröna blev kläderna.  Fast i och för sig fick alla sig ett gott skratt där med. Och än idag kan jag ibland se tillbaka på det ögonblicket och skratta lite för mig själv. Något som hon inte gillar.

Min kompis har också en seriös och allvarlig sida. Hon är bra att prata med och har ett bra lyssnaröra. Man känner sig aldrig dum när man kommer till henne med sina komplicerade och ibland patetiska problem, hon dömer inte.  Man kan säga att hon är en bra kompis och ett bra flickvänsmaterial. Alla killar där ute, visst låter hon bra?

Kan ni räkna ut vem min kompis är?

Me and Emelie!

Jag sitter nu på Espresso, inte expresso, House i Ängelholm. Det finns inget trådlöst internet så jag sitter och skriver på Word just nu. Jag har några timmar att döda och varför inte skriva några blogginlägg?

Igår jobbade jag som vanligt 15-00. Det hände som vanligt inget kul på jobbet, bara samma gamla vanliga… En rolig nyhet däremot är att Emelie är i ”stan” denna helgen.  Caisa ska döpas så de bor på hotellet och stannar fram tills måndag. Jag blev så glad när Emelie i förrgår skrev till mig på Skype och sa att hon skulle hit. Det var ett tag sedan vi träffades nu och det är verkligen på tiden! Emelie bor i London just nu och pluggar. Jag skulle tro att hennes utbildning är på minst tre år, så de kommande två åren bor vi båda i London!  Vi kommer ha det så kul tillsammans! Båda är blonda och galna…

 

 

Jag och Emelie har känt varandra väldigt länge. Det började med att Paulina var barnvakt åt Emelie, sex år, hon och hennes pappa var sommargäster i Torekov. Emelie bodde då i Bryssel resten av året, men med en svensk pappa från Halmstad så kom de till Torekov varje sommar. Paulina passade Emelie i fler sommar, och jag var bara två år äldre än Emelie så vi lekte ofta på somrarna. För sex år sedan nu blev Emelie storasyster år lilla Johan. Jag var då runt fjorton år så var det min tur att jobba för familjen. Jag passade Johan varje sommar fram tills han var fyra år och under den tiden blev jag och Emelie väldigt bra kompisar. Jag har varit och hälsat på Emelie en gång i Bryssel när jag var sexton, men annars har hon varit i Torekov varje sommar, och ibland på vinter och våren. Förra året flyttade Emelie till London för att studera och nästa år gör jag också det. Då möts våra vägar äntligen och vi kan träffas oftare än bara på somrarna.

Både jag och Emelie älskar att festa, shoppa och leva livet så vi blir nog en bra kombination i London. Men först har vi denna helgen och hela sommaren att umgås!

I'm addicted

Jag älskar grönt te! Varje dag dricker jag minst en liter te, det motsvarar ungefär tre koppar. Om jag inte får mitt te någon dag så kommer jag lite i obalans. Just nu sitter jag och dricker på kopp nummer två. Jag gillar när det har svalnat lite så man kan dricka stor klunkar av det. Just nu heter favoriten The Vert. Det är ett grönt te från Lipton. Ett annat gott te är passion, mango och apelsin. Det smakar som det låter =)
Jag älskar stora koppar!

Godmorgon

Trots att jag jobbade till tolv igår kväll och fast att jag inte somnade förrän klockan ett, så envisas jag med att gå upp klockan nio. Jag har väldigt svårt för att sova bort en hel dag. Jag börjar jobba klockan tre och vill ha några timmar på dagen då jag får tid till att göra saker som behövs göras. Jag måste också tillägga att man inte behöver mer än 8 timmars sömn, det räcker gott och väl!
Ett stort GRATTIS till min mamma som fyller år idag! Jag har inte haft chansen att gratulera henne än, hon är hos mormor och morfar, men jag ska laga lunch idag och passa upp henne lite extra. Present har hon redan fått i påskas när nästan alla barnen var hemma. En våffeltång som man får volym av och blommor var det här årets födelsedagspresent!
Mamma och jag när vi åkte London Eye förra året.

Första löpturen utomhus

Nu märker man att våren är här, på riktigt. Dock blåste det lite idag, men det är svårt att undvika om man bor vid kusten. Men jag trotsade blåsten och sprang en liten runda utomhus. Det var dubbelt så jobbet som att springa på löpband, men det är ganska skönt att inte behöva dra sig till gymmet varje dag för att få träna. Nu går det utmärkt att också göra det ute i naturen. Beroende på väder så kommer jag att spinga utomhus en till två gånger i veckan. Till gymmet kommer jag fortfarande att gå. Måste lyfta lite vikter också. Men dit kommer jag nog bara gå tre dagar i veckan, det får räcka. Nu när vädret blir varmare känns det som om sommaren inte är så långt borta längre. Så nu är det bara att lägga om dieten från jul- och påskmat till nyttig hälsokost. Kroppen blir automatisk piggare av fint väder, och nyttig mat hjälper också till.
Nu ska jag ta ut soporna från helgen. Mest tomflaskor av olika slag blev det... Sen ska fylla i de sista papperna om lägenheten jag ska hyra i London och de postar jag när jag cyklar, ja jag ska cykla, till jobbet. Ha en bra dag!

Pepes Bodega och Slampe Madison

Jag säger bara en sak, oj vilken helg! Två lyckade utgångar på två dagar, kan det bli bättre?
På lördagen började vi med påskmiddag hemma hos mig. Killarna, Fredde, Johan, Gose och Linus, från Helsingborg tog sig hela vägen till lilla Torekov för att njuta av en riktig Pepess-kväll men mig, Frida och Matilda. Middagen bestod av ägg, sill, Jansons och allt det andra som hör till en påskbuffé. Sjöng och snapsade gjorde vi också. "Vår tupp är död" försöktes sjunga två gånger, men efter det andra misslyckade försöket gav vi upp. "Bourdeux Bourdeux" gick däremot lite bättre. Till efterrätt blev det marängswiss men hembakade maränger och nougatsås. Efter middagen fortsatte drickandet, men vi bytte ut sången till frågesport. Jag måste säga att nivån på frågorna låg väldigt högt och vår nivå var en bit där i från. Men eftersom vi skulle dricka varje gång vi svarade fel glömde vi ganska snart vårt nederlag och siktade in oss på Pepes Bodega istället.
Jag ska inte beskriva tiden inne på Pepes eftersom jag först och främst vill att läsarna ska få ta del av de galenskaper vi hittade på och för det andra att jag inte kommer ihåg vilka galenskaper vi hittade på. Jag vet i alla fall att jag hade kul, och det är det viktigaste, eller?
På söndag morgon vaknade jag redan vid nio, typiskt mig. Jag gick och kollade om killarna var vakna, de sov alla hos mig, och sedan käkade vi frukost och kollade på Johan Glans. Lite skratt hjälper faktiskt till att bota baksmällor.
Fast att det var uselt väder tvingade vi ut killarna på en promenad om Torekovs hamn. Vi var tvungna att visa lite av vår kära hemort. Turen avslutades på ICA där Frida jobbar. De hade nu alltså sett de viktigaste platserna i Torekov.
Vid tre bestämde sig Gose och Linus för att åka hem till Helsingborg, men de tappra killarna Johan och Fredrik stannade kvar för att avnjuta ännu en kväll tillsammans med oss. Vi beställde pizza från Piraten och försökte ställa in kroppen på ännu en festkväll. Det var enklare sagt än gjort, men rutinerad som man är så gick det utmärkt! Vi förfestade hemma hos mig igen. Denna gången kom också Sara, Marie, Sarah, Anja och Emma. Vi körde frågesport igen, men gav upp efter ett tag och lyssnade på gammal 60-tals musik istället. Vi halv tolv drog vi vidare till Slampe Madison och dansade ända tills det stängde, och lite därtill. Efter en bilfärd hem med Sara, Matilda och Frida däckade jag i min säng vid tre och vakande inte förrän elva dagen efter. Jag var uppe i några timmar och sedan gick jag och la mig igen. Det tar på krafterna att vara en party-myra.

There's a light at the end of the tunnel

Det var längesedan jag kände sådan kraft och ork när jag tränade. Efter en helgs festligheter, rättare sagt två riktiga fyllekvällar, var jag tillbaka på gymmet igen och skulle ta mig an löpbandet. När jag efter ett tag inte var så trött som jag brukar vara vid det laget bestämde jag mig för att springa i minst 20 minuter, alltså det längsta jag sprungit hittills i år. För ett år sedan var 20 minuter mellanmål för mig, men efter uppehåll med träningen var detta ett stort framsteg! Och jag har nu också tagit död på myten att det tar en vecka för kroppen att återhämta sig efter man druckit. Jag drack två kvällar i rad och presterade mitt bästa resultat på ett bra bara två dagar efter. Antingen är jag någon slags superkvinna som inte drabbas av bakfyllor, eller så är myten bara en myt. Jag tror det sistnämnda stämmer. Fast om jag skulle ha någon superkraft så ha det varit perfekt. Immun mot baksmällor.
Strike a pose!

Rögles nya manskör

Såhär sur blev jag efter dagens förlust:
Vad håller Rögle på med. Om de ska spela såhär dåligt spel så plastar de ändå inte i Elitserien. Skärpning inför nästa match!
Jag har inte varit på en enda match där Rögle vunnit. Jag har varit på fyra matcher nu, men inte en enda seger har jag fått bevittna. Men jag älskar ändå att gå på hockey. För det första. Att vara tjej bland 4500 hockey-älskande killar / män är inte helt fel. Man kan säga att oddsen är på min sida. För det andra så är det en spännande sport att titta på. Det händer alltid något och det blir oftast målrika matcher. Och för det sista så är det sällan män går samman och bilar en sådan fin manskör utan att veta om det som klacken gör. Att lyssna på deras samstämda röster som aldrig under matchen slutar sjunga och som hjälper laget att prestera lite bättre än vad de egentligen kan och som får publiken att leva med i matchen är helt underbart. Jag ska någon gång stå i klacken och ta i för kung och fosterland. Jag lekte också med tanken om att vara "körledare" och skriva nya låtar och öva in dem med klacken, men det är kanske ingen bra idé. Jag ska nog hålla mig till min kyrkokör.

Rögle vs AIK

Ikväll är det äntligen dags för hockey igen. Jag har inte varit på hockey sedan jag var nyopererad och inte kunde svälj mitt eget saliv. Då var matchen mer en "distraction" för smärtan än underhållande, men idag kommer det att bli annorlunda. Det kan jag lova! Pappa har fått några biljetter genom något lantbruksföretag så vi ska först käka middag och sedan ska vi titta på matchen från de bästa platserna. Det ser jag fram emot så här mycket:

Påsken är på besök igen

Äntligen har jag slutat jobba på Nolato för den här veckan! I morgon har jag sovmorgon tills klockan åtta, underbart! Börjar jobba klockan nio i på hotellet imorgon och slutar vid fyra. På kvällen ska jag fira påsk med familjen. Josefine kom hem igår och Oscar och hand flickvän kommer hem i morgon. Det behövs lite högtider då och då för att familjen ska samlas. Synd bara att Paulina och Vidar inte kommer. Men de kommer nog någon gång i vår och hälsar på!
I kväll ska vi färga påskägg. Man tar växter, helst hundkex, och virar det runt äggen med sytråd. Sen kokar man äggen i lökskal och simsalabim så är äggen färgade och din påskbuffé blev genast aptitligare. Det är enkelt, så gör det ;)
Något kul som har hänt är att jag idag träffade Henrik Larsson på vägen hem från jobbet. Jag hade ingen bil idag, så jag var tvungen att gå, men tur var väl det! Han kände igen mig från Swensons så han hälsade på mig, och jag hälsade tillbaka. Sen frågade han mig om Swensons var öppet nu under påsk och jag svarade. Sen fortsatte vi prata ett tag och det slutade med att vi hade följe hela vägen hem. En riktigt trevlig kille är han den där Henke Lars
son. 
RSS 2.0