Vad är oddsen?

De senaste två dagarna har jag haft fullt upp. Förutom jobb sex till två så har jag igår varit i Båstad med Frida och Matilda. Vi fikade, tränade, köpte biljetter till Pepes, handlade och solade. Jag brände rumpestumpen... Typisch! Får se om jag ger mig upp på hästen i morgon igen ;) Idag har jag bakat, tränat och handlat. Som ni vet så älskar jag att baka... Idag blev det matmuffins. Två olika sorter. Den ena med oliver och ost och den andra med fetaost och salami. Båda blev riktigt goda. Success! De ska bjudas på i påsk. Det andra jag bakade var frallor, men de är fortfarande inte riktigt klara. Ska jäsa lite till innan de ska in i ugnen. Men som det ser ut just nu så kommer du också att bli bra!
Idag kommer min syster Josefine hem. Hon ska vara hemma tills lördag. Det ska bli kul att få lite sällskap här hemma i form av någon yngre än femtio... Inget illa menat till mina föräldrar, men de håller liksom ihop, jag behöver någon på min sida. Och på fredag kommer Oscar hem med sin flickvän. Då blir vi fyra mot två. Suck on that parents! Ungdomarna regerar igen!
Jag kom på att vi har två katter också, men jag har ofta svårt för att förstå vilken sida de är på... De är inte så bra på ett uttrycka deras känslor så jag förstår. Det måste de öva på!

Ordning och reda

Jobb, jobb och åter igen jobb. I morse var jag tröttare än vad jag brukar vara när jag går upp, kvar över fem. Kan bero på att jag nästan inte sov någonting igår. I kväll blir det alltså sängen tidigt igen.
Idag har jag inte gjort mycket mer än jobbat. Jag gymmade efter jobbet. Det var så skönt. Hoppas jag har kommit ur min svacka nu! Sen när jag kom hem vilade jag ett tag och nu har jag precis städat och organiserat mitt skrivbord. Det behövdes lite organisation av alla mina papper! Banken, polisen, skolan m.m. Jag måste ha lite koll på allt. Bjuder på en bild ifrån lördags!

Tivoli

Igår var det utgång på schemat. Det var min tur att köra så jag ställe självklart upp! Först var vi hemma hos Fredde och Johan. Där spelade vi rockband, som guitarr-hero fast hela bandet, och buzz, en frågesport om filmer. Det var en kul förfest måste jag säga! Vi ett var vi inne på Tivoli Det var löning så hela stället var fullt! Musiken var bra, kompisarna glada och jag var på toppenhumör! Vi dansade hela natten lång och när klockan var närmare fem bestämde vi oss för att åka hem. Efter lite turer hit och dit var vi äntligen hemma i Torekov vid halv sju. Då var jag trött kan man säga. Jag deckade med direkten, men halv elva blev jag väckt av ett telefonsamtal och kunde sedan inte sova mer. Därför ligger jag nu i min säng, klockan halv åtta, och ska sova. God natt!
Såhär såg jag ut igår!

Jag är inte bitter...

När jag började på Nolato visste jag inte vad jag skulle förvänta mig av människorna som jobbade de där. Vad de var för typ av personer och om jag skulle passa in. Men alla var jättetrevliga. Tog hand om mig och visade mig alla nya maskiner och rutiner som finns på arbetsplatsen. Jag kände mig hemma ganska snabbt. Men på ett plan kände jag att vi inte konektade. Det klagades något fruktansvärt på ledningen och de på kontoret. Jag stod snällt vid sidan om och sa ingenting, men inuti mig kände jag hur irriterad jag blev. Varför klaga hela tiden? Varför är man kvar på ett ställe man verkligen inte gillar? Självklart så var inte alla likadana. Vissa klagade mer än andra och vissa var som mig, stod bredvid och titta på, skrattade lite när det blev för mycket och gick sedan där ifrån. Men till min stora förvåning kom jag på mig själv idag att sitta och klaga på de nya arbetstiderna och "körschemat" som vi följer. Vad är det som händer med mig? Håller jag på att bli en av dom?

Lördag, långa lördag

Upp i morse klockan kvart över fem för att vara på jobbet klockan sex. Jag är inte lika trött på morgnarna längre, jag börjar väl vänja mig. Men en lördag är det faktiskt inte jättekul att gå upp så tidigt. Ännu tråkigare är det att gå och lägga sig klockan tio på en fredag... Men i kväll och i morgon jobbar jag inte! Så därför blir det utgång! Vi ses i dimman, alltså din dimma. Jag kör så jag kommer inte att gå in i dimman, men it's going to be, awesome!

Paus i potatissättningen

Idag sätter jag potatis! Vädret är fint så då gör det ingenting att vara ute hela dagen. Ibland gör det lite ont i ryggen, men då får man bita ihop. Jag ska bara göra det idag, och tiden går grymt snabbt när man sätter. Tacka har jag också min mp3 med mig. Jag laddade den igår med massa nya bra låtar så jag sitter och nynnar med lite under tiden jag jobbar. Jag hör hälften av vad killarna jag jobbar med säger, men det löser sig alltid ;)

Spinning pass!

Puh, det var kul! Jag och Matilda gick på ett spinning pass i Båstad idag. Det var riktigt kul, men också jobbigt. Vi gick på intensiv, tänkte att det var lika bra... Jag hoppas att jag har träningsverk i morgon, då känns det att man har tagit i. Men jag tror inte jag kommer att få det. Jag har sjukt svårt att få träningsvärk. Fast att jag är helt slut efter ett träningspass så får jag ingen värk. Vad kan detta bero på?

Kul med datorn

Jag har lite tråkigt idag... Passade på att ta lite roliga bilder med datorn!

Fösta nypotatisen i jorden

I år kom våren senare än vad den brukar göra. Förra året var första potatisen satt för längesedan, men i år satte vädergudarna stopp för det. Men som vanligt ska man sätta så tidigt som möjligt för att börja plocka så tidigt som det går. Snön har inte riktigt smält än, men nu är det dags för de små potatisarna att sättas i jorden. Pappa har varit jätte stressad de senaste dagarna för att få allting klart i tid. Men efter lunch idag ska allting vara klar och sättandet ska börja. Idag kan jag inte hjälpa till, men i morgon blir det nog lite jobb för mig med.
Jag längtar så tills potatisarna växt färdigt och dom kan avnjutas med goda såser, grillat kött och en grönsallad. Då är det sommar!

God morgon!

Nu ska jag bege mig ut på en morgonpromenad med Frida! Hoppas det inte är kallt ute, jag är så frusen på morgonkvisten.

Promenad och oxfärsbiffar

Det fick bli en promenad istället för gymmet. Jag och mamma gick en runda och tittade på de nya hustomterna i byn. Att gå är både bra för kropp och själ! När vi kom hem ställde jag mig i köket och gjorde biffar med fetaost och soltorkade tomter. Till det hade jag stekt lök, kokt potatis, brunsås, lingon och inlagd gurka. Det var supergott! Tack o lov blev det en hel del över så jag har till lunch imorgon.
Imorgon ska jag och Frida gå en promenad på morgonen och sen på kvällen ska jag och Matilda på spinning. Mitt på dagen vet jag dock inte vad jag ska göra. Det blir till att fila på mitt engelska stipendie-brev.
Matilda och Frida på Contan för några veckor sedan.

Ingen ork

Shit vad jag är trött! Jag jobbade från sex till tre idag, och det känns faktiskt. Skulle gymmat direkt efter jobbet, men kände inte för det. Bestämde mig istället för att gymma vid fem, men nu vet jag inte om jag kommer att orka det heller. Jag har alltid älskat att träna och jag mår så mycket bättre om jag får röra på mig. Men just nu vill jag bara vara hemma och ta det lugnt. Jag har ingen lust, ork eller motivation för att röra på mig. Jag brukar aldrig känna såhär. Eller det kanske händer någon gång då och då, men aldrig så här länge. Det har pågått i några veckor nu. Kan någon hjälpa mig ur den här svackan?

Får man vara egenkär?

Idag när jag städade mitt rum hittade jag en massa bilder från i somras som jag inte vetat vad jag skulle göra med. Jag bestämde mig då för att göra ett litet collage på min ena vägg. Och visst blev det fint?

God eftermiddag

Idag har jag jobbat förmiddag. Sex till två rättare sagt. Efter jobbet har jag fixat och trixat med stipendier ansökningar och innan veckan är slut ska de vara klara och iväg skickade. Jag söker ca sju olika bidrag och jag hoppas verkligen att någon nappar. Jag lägger ner mycket arbete på ansökningarna så jag hoppas att det ger utdelning. Skolan kostar en del och jag vill inte vara skuldsatt resten av mitt liv!
Nu sitter jag på verandan och ska titta på Svenska Hollywood-fruar. Maria Montazami är underbar, hon är så ärlig och genuin. De andra är lite tappade bakom flötet...
Det är skönt att titta ut och se solen som smälter snön. Snart är våren äntligen här! Tycker bara synd om min pappa som måste sätta igång med vårbruket. Några börjar sätta potatis i morgon och det gör pappa lite stressad, men han väntar ändå någon dag. Vi får hoppas att det blir ett bra år för lantbruket!

Utposten och Tempel

Helgen har varit bra! Inte perfekt, men bra... I lördags var vi hos Nina i Båstad och förfestade. Det var bara jag, Frida och Matilda, Nina jobbade tills elva. Men när hon kom hem så körde vi till Helsingborg! Vi var där vid halv ett och då började vi på Utposten som vanligt. Där hade jag jättekul. Träffade härliga människor och dansade mycket. Efter någon timma där gick vi till Tempel för första gången. Men eftersom det var så sent, och vi skulle hem ganska snart så var det bara Frida och jag som gick in. Jag hade kul där också, men vi hann bara vara där ett litet tag eftersom vi skulle hem. Innan vi satte oss i bilen var jag inne några sekunder på Cardinal också. Dit ska vi nästa vecka! Tyvärr så stannade min jacka i garderoben på Tempel. Och NEJ, jag glömde den inte! Det var inte mitt fel.
Söndagen spenderades i Helsingborg. Vi tittade först på fotboll, Allerum - Ödåkra. Riktigt bra match! Sen käkade vi mat på ett ställe på söder. Yummi! Till sist var vi hemma hos Fredde och Johan och spelade tv-spel och käkade godis vi köpt på Tasty House. Det var en bra söndag. Vi kom hem vid sju på kvällen och då var jag så trött så jag låg bara i min säng och kollade på film och åt lite mer godis. Helgen har varit bra!

Shopping på Väla och ugtång!

Idag ska jag med mamma till Väla. Hon har några ärenden i stan, men ska släppa av mig på vägen. Jag vill köpa en Bustier!!! Hoppas de har några kvar på H&M! Sen ikväll blir det utång i Hbg med Matilda, Frida och Nina. It's going the be, wait for it... AWESOME!
Ha en bra lördag allihopa!

Bakdag!

Jag skrev ett inlägg i morse, men det försvann så därför har jag inte uppdaterat så bra idag... Blev lite sur i morse och sket därför i det resten av dagen. Men jag har heller inte haft tiden! Idag har jag bakat, bakat och bakat. Jag älskar att bara. Här kommer bilder på mina mästerverk!
Jag måste också tillägga att de blev otroligt goda. Hejdå Beach 2010...

Matt nagellack

Jag har provat denna nymodigheten! Jag köpte ett mörkblått nagellack, men det var så mörkt så det såg svart ut. Det var ganska dyrt, 150:- kostade det och det var det inte värt! Det blev snyggt när man målade det, men det gick väldigt lätt av. Det skavdes bort bara man stötte till något. Efter man haft på det någon timma såg det ut som man hade haft på det några dagar. Positivt med lacket var att det var helt matt och torkade väldigt snabbt. Jag målade både tå- och fotnaglarna och på fötterna höll nagellacket mycket bättre. Här kommer en bild på hur det ser ut!
Vad tycker ni?

Tråkig dag

Idag har jag inte gjort mycket. Jag måste försöka att bli frisk tills på lördag, då är det fest! Och tills på söndag för då ska jag kolla på fotbollsmatch, Allerum vs. Ödåkra. Det kan jag inte missa!
Jag lever för helgen!

Chokladbiskvier

Jag har precis bakat klart de godaste kakorna i hela vida världen, chokladbiskvier. Det tog ett tag, men nu är de färdiga! Biskvierna gör man i många olika moment så det tar några timmar. Jag smakade en precis och de var himmelska. De smakar underbart, men ser lite konstiga ut... Fast de ser i alla fall hemgjorda ut, och det ska de väl?

Sjuker

Jag har blivit sjuk! Jag vill inte vara sjuk! Varför kan jag inte bara få vara frisk?
Det började igår på jobbet. Jag hade ont i halsen och ledvärk. I morse när jag vaknade mådde jag inte bättre. Nu mår jag dessvärre sämre. Har feber, ont i halsen och ledvärk. Jag SKA bli frisk tills på lördag, för då smäller det! Nu får jag se till att kurera mig. Jag ska se om det finns någon gammal huskur jag kan ta till! Önskar bara att jag hade mamma och pappa hemma och passa upp mig. Båda är borta för en gångs skull! BUHU!

Träning på fullt allvar

Jag kom precis hem från ett mycket bra träningspass. Jag lyckades springa/jogga i femton minuter och sen körde jag mage och rygg och till slut tränade jag armarna. Jag använder mig av ett program min tränare jag hade i London tog fram till mig och så blandar jag med lite egna övningar. Det fungerar jättebra och jag känner verkligen hur jag har blivit starkare sedan jag började träna igen för ca en månad sen. Men nu är det konditionen jag verkligen vill ska förbättras, men för mig är det också den tråkigaste och jobbigaste träningen. Jag har ingen bra grundkondition och för att jag ska orka springa fem kilometer måste jag vara riktigt vältränad. Jag har ett lopp i maj, vårruset och ett lopp i sommar, St Thora loppet, som jag tränar inför. Det loppet i sommar betyder mer, familjetävling, så det i maj får vara ett delmål på vägen! Nu kommer en ful bild på mig efter jag har tränat. I am RED!

Beach 2010

Jag har börjat dagen med att läsa inspirerande bloggar om att komma i form! Jag är trött på att vara otränad och nu är det dags att jag tar tag i min hälsa! Jag tränade fem gånger varje vecka förra året vid den här tiden och jag hade också en personlig tränare. Då var jag alltså IN SHAPE! Nu är det dags för mig att komma i form igen. Jag ska både ändra min diet och mitt levnadssätt. För att kunna gå ner i vikt och få en fastare kropp måste man ändra på saker i vardagen som man egentligen älskar. Som att ligga hemma med datorn i knäet en hel dag och inte göra något, eller baka goda kakor och äta hälften själv. Det måste bli en ändring! Jag som fortfarande bor hemma får det extra svårt. När jag själv inte kan bestämma vad det finns för mat i kylen och skafferiet är det svårt att håla sötsuget borta. Jag måste därför vara ännu mer bestämd och inte ge vika för frestelserna.
Nu ska jag iväg på mitt första träningspass de

Solsken!

Just nu sitter jag ute på min balkong och solar! Kom precis hem från dagis. Det var superkul och barnen var jättesöta! Hoppas jag får komma dit snart igen. Men nu sitter jag några minuter på balkongen innan jag ska på mitt nästa jobb. Jag tänkte också ta itu med några av stipendie-ansökningarna. Fylla i namn osv. Jag får nog gå in nu snart igen, men skönt var det fast att det var kort ;)

Tidig morgon, sen kväll

Nu är jag redan uppe och redo för att åka! Jag har satt på bilen för att frosten från rutorna ska smälta så jag slipper att skrapa, är det inte vår snart? Jag tror att vi ska vara ute ganska mycket med barnen så jag ska se till att klä mig varmt så jag inte fryser. Jag hade helst varit inne hela dagen, men det vill nog inte barnen.
Jag hoppas att jag hinner vila någon timma innan jag ska på mitt nästa jobb! Men jobbet på Nolato är inte så ansträngande så det går ändå bra fast att jag inte vilar innan.
CIAO!

Hemma från jobbet!

Finally! Det är väldigt skönt att äntligen vara hemma från jobbet. Jag hade tänkt gå och lägga mig, men jag måste varva ner innan jag gör det. I morgon ska jag upp vid sju och börja jobba 8.30. Eftersom jag ska passa små barn så måste jag vara utvilad och glad så sova måste jag göra snart. Go natt!

Ett tag sedan

Jag är inte så duktig på att uppdatera mig blogg. Just nu är det kanske inget speciellt som händer i mitt liv, något som är värt att läsa i alla fall. Jag jobbar i veckorna och festar på helgerna. Jag har fått jobb på Nolato, en fabrik och där är jag måndag till torsdag 15-00. Älskar det jobbet! Det är inte ansträngande, jag lär mig mycket och jag tjänar bra! Ett plus är att jag bara jobbar fyra dagar i veckan och alltid har sovmorgon. Eftersom jag bara jobbar fyra dagar i veckan jobbar jag extra på Torekov Hotell som servitris. Där är jag oftast en gång i veckan. Bra med lite extra inkomst. I morgon har jag ännu ett extrajobb. Jag ska vara på dagis i Grevie och vikariera. Det kommer nog att bli riktigt kul, jag älskar barn!
I helgen var det utgång som stod på schemat! Först var vi hemma hos Sofie i Helsingborg. Det var kul att se hur hon bodde och träffa hennes hund! Sen drog vi till Bara Vara och där tog vi ett glas vin. Det var första gången vi var där, och jag gillade stämningen. Dit ska vi definitivt igen! Efter det gick vi till Utposten där vi mötte upp alla killarna! Dom var redan askalas så vi gjorde vårt bästa för att komma ikapp. Runt tolv stack vi till Tivoli och där stannade vi och dansade tills det stängde klockan fyra. Vi var hemma halv sex på morgonen, så det var en bra kväll! Jag längtar redan till nästa helg! Då blir det utgång i Hbg igen!
Jag och Oli förra våren i London!
RSS 2.0